keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Videoformaatti kompetenssi

Nyt on mennyt jo kaksi päivää tämän tehtäväksiannon selvittämisessä, että mitä ihmettä tämä oiken tarkoittaa ja miten tässä pitäisi toimia. Viime yönä en saanut enää nukuttuakaan.
Eli pitää tehdä oppimispäiväkirja ja pohtia siinä miten videoformaatien kehitys on vaikuttanut tiedonvälitykseen internetissä, kuinka ne ovat muuntuneet ja kehittyneet lähihistoriassa, vallitseva trendi ja oisko open source videoformaattia kehitteillä. Ja nyt on kyse sitten Laurean kompetensseista.
En ole vielä missään opiskellut ohjattuna videoista yhtään mitään. Tähän asti olen pohdiskellut ja kirjoittanut sellaisia kompetenssiesseitä niinku siltä kantilta, että mitä minä osaan ja ajattelen, esim eettisyydestä. Niin onko nyt sitten eettisesti oikein, että jos opintojaksolla jää käsittelemättä videoformaatit ja videot ylipäätänsä, kun olisi pitänyt, niin kun tässä jo arvosanoja odotellaan niin sitten itsekseni tutkin ja opin nämä videojutut? Ja muutamassa päivässä minulle selkenee niiden merkityst tässä globalisoituneessa mediamaailmassa. Taas just joo.
Asia on varmasti tärkeä näin digimedian opiskelijalle. Vois vaikka harmittaa kun opintojakso meni jo eikä opiskeltu näitä kaikkein tärkeimpiä videoformaatteja. Tärkeys ilmenee nyt siinä, että tästä asiasta pitää tehdä videoformaattikompetenssiessee.

Uuden jutun opiskelu alkoi googlaamalla ja lähteiden etsinnällä.


1 kommentti:

Sirpa Haataja kirjoitti...

No selvisihän se ettei videoformaatti ole Laurean kompetenssi! :-)